Om Tonande

Klassiskt Tonande betyder klassisk musik för barn.
Klassiskt Tonande i Stockholm erbjuder varje termin sedan mer än tjugo år varje förskolebarn tre roliga musikteaterföreställningar; på professionellt högsta nivå.

Musiken, känslans språk – ett rikt och unikt språk i sin egen rätt.
Barnet har ett öppet och fördomsfritt öra; konstmusik blir barnmusik eftersom den sätts i ett sammanhang.
När den uppskattade mimskådespelaren ”Tona” tillsammans med några av landets skickligaste konstmusiker kärleksfullt och leklystet möter barnet så skapas magi; tillsammans trollar de fram musiken.
Efter föreställningen stannar barnen gärna kvar en stund för att ställa frågor till artisterna och titta närmare på deras instrument. Varje konsert lyfter fram ett nytt instrument. Kanske något man gärna skulle vilja lära sig att spela på?

Barnkonserter med kvalitet och kontinuitet.
Vi vill inspirera personal i förskolan till rörelse och musik i arbetet med barnen.
Man kan som pedagog hjälpa och stödja varje barn i att utveckla olika språk och uttrycksmöjligheter genom att till exempel väcka barnets musik och rörelseglädje med en komposition av Johann Sebastian Bach – känslor och fantasi med hjälp av Frédéric Chopins romantiska tonkonst.
Att koncentrerat och på nära håll få se och höra en musiker spela på sitt instrument är alltid speciellt och kan vara en omvälvande upplevelse för en ung människa.
Varmt välkomna!

Barnens eget konsertabonnemang innefattar tre konserter.

Kom och hämta inspiration!

Vi tackar Stockholms Kulturförvaltning, Statens Kulturråd, Musikverket och Helge Ax:son Johnssons minnesfond för värdefullt stöd.